städastäda

jaa..det tog ju ett tag innan jag kom loss ifrån datorn. Men iaf så var jag tillslut ute på en mini promenix och sedan har jag pluggat lite granna. Samhällsprov i övermorgon. Nu ska jag ta och städa undan lite, här är värsta kaoset. Man får ju fint besök :)

image37

come on dude.

Nee nu börjar bli irriterad på mig själv. Här har man en helt ledig dag, vilket ju är helt underbart och vad gör man då ? Inte ett dugg, eller jo sitter här framför datorn och blir medlem på massa gratis sidor. höhö.
Ne men seriöst what a life. Och nu är klockan 12, nu får det banne mig vara nog. Nu tar jag tag i mitt liv och gör något..ehh typ ööh..kanske går ut och går eller något. Det är ju faktiskt fint väder ute.

Jag just det ja, valborg idag. Kan ärligt säga - Jag hatar valborg. Det finns liksom ingen mening  med det. Men ajja okej kanske kan bli kul. Beccan kommer hit och så ska vi fixa oss lite mat, sedan går vi väl ner på stan en sväng och så får vi se vad som händer. Det blir säkert bra.

Well, nu ska jag göra något vettigt. Haa det!


here we go again..

Arrghh. Människan är omöjlig.  Jag blir så trööött.



image35 Fri som en fågel - i Thailand.


Båttur

Anledningen till det dåliga bloggandet de senaste dagarna skyller jag helt på datorn. Internet har nämligen inte funkat, hopplöst. Så inte förrän nu när jag kommit hem till pappa kan jag ta itu med den.

Nåja, fredagen såg ut som alla andra fredagar. dvs skola - stan med beco - fika på relaxa. Fick äntligen hämta ut mina pumps. Härligt jag har saknat dom små raringarna. Ett nytt läppglans och solpuder införskaffades, på råd av min solpuder-guru. ja, även jag har en personlig guru, och hon är min min min! (så försök inte er på att sno henne. Jag har monopol.) Det blev även ett besök på city gross där vi uuutforskade i typ 1 ½ timme. Höhö. Skulle träffat lisa på kvällen men det blev det inget av och nu är hon hos Ggguus vilket jag finner väldigt tråkigt. Men okej, en helg kan han väl få dåå. ;)

I lördags jobbade jag heeela dagen. Det vill säga från 10 till 19.10 typ. 9 timmar. Ja. Phu. Ont i fötterna. Segt men lite roligare än förra gången. Mer folk att snacka med. På kvällen hade jag och mamma mys, köpte bakad potatis och hyrde film. Little miss sunshine. Väldigt rolig faktiskt, lite skruvad men rolig.

Idag har jag nog inte gjort något vettigt alls faktiskt. Eller jo, vi var ute med nya båten idag, och den är snaaabb! :) Men det var svinkallt. My good säger jag bara. Som vanligt satte jag mig längst fram men så kallt som det var så blev jag inte långvarig där utan gick bak och satte mig hos felicia där vi båda höll på att flyga av ett par gånger. Annars gick det finfint! var ute på Tärnö med och hälsade på Farmor och farfar. Såna sommarkänslor! Tärnö är sommar alltså. Efter detta har jag bara slöat runt, handlat cyklat lite hit och dit. Skulle städat och pluggat, men vadå jag har ju hela kvällen på mig :P
 Midsommar på Tärnö 2006

One night in Bangkok

Jag kom på en liten pinsam sak. Jag har fortfarande inte berättat så mycket om Thailand. Kan väl ta shopping iaf. Det mesta inhandlades i Bangkok. För att vara ärlig var nästan det enda vi gjorde i Bangkok just att shoppa. På markandena är det ju ganska mkt skit, men det var ändå kul att gå där. Man kan pruta huur mkt som helst. Syster fick ner ett armband från 650 baht till 80 baht. Dvs. från 140 kr til 16. hah.
Men på köpcentrena har de ju riktigt grejer, asså vanliga kläder och märkerkläder. Så det var där jag köpte nästan alla kläder. På marknaderna köpte jag mest smycken och annat små tjafs. I alla fall, listan ser ut så här (har typ glömt hundra grejer bara så ni vet :P)

♥ 5 klänningar, ja 5, dock är alla inte så smickrande på.
♥ Vita tygskor, converse
♥ Buddha staty
♥ 3 linnen
♥ t-shirt
♥ 3 par öronhängen (2 par har redan gåt sönder..)
♥ Rött stelt armband, love it!
♥ Guldiga armband
♥ Andra armband, typ bruna läder etc.
♥ Väska. Grå och svart, lite thai över den hela, älskar den iaf.
♥ Plånbok, med guldiga elefanter. :P
♥ Parfym, Lancome.
♥ Hårband, gult
♥ 2 nagelalck, röda. 
 
+ en drös med presenter
+ allt jag glömt under den 1 ½  vecka jag varit hemma.

 Ma buddha. Favoritklänningen som jag typ levde i.
 Äkta thai-nagelack   


e-e-e-xcel

Tja, idag har väl det inte hänt så mkt spännnade. Såg på musikal, sådär bra. Annars bara vanliga lektioner, slutade 4, as usual och nu sitter jag här. Livrädd för att en viss chef ska ringa och skälla ut mig igen. Vi skulle nämligen ta en diskussion som det så fint heter (dvs. hon skäller på mig - jag fjäskar) på torsdag. alltså idag. Usch.

I övrigt blir det datakunskaps plugg. Prov imorgon, excel. Suck, man måste vara så djävulskt noga med detaljer på sådana prov för att inte få poängavdrag. Sen ska jag väl försöka göra klart diktanalysen med. Ja och kanske försöka läsa den där svåra texten i engelska som är huuuuur konstig som helst. Very weird. Dessutom är jag den ENDA i klassen som fått den. hum? "ja undervisningen är individ anpassad, du behöver en utmaning" Jo men kanske inte en så stor utmaning. Nu har ju jag mkt mer att göra än alla andra. Okej om jag fattat texten men knappt mamma hajjade. Hon är ändå engelskalärare. Ja jisses.

Nej, kladdkaka hade varit gott. Om man skulle....?

image27 Till synes goda kakor i Thailand men låt er ej luras. Det jag åt var ananasen. Det andra var hopplöst smaklöst.


Vad förmår väl en snigel?

Det blev inget mer bloggande igår, eller ja det blev inte så mkt annat för den delen heller. Tog igen mina missad avsnitt i Desperate innan det blev dags för det nya. Sen plockade jag undan lite på det gamla rummet. Han göra matten och religionen med. Men hm hittade inte vissa matteuppgifter. De verkar helt uppslukade, Nåja, så helt plötsligt var klockan 00.20 (as usual). Jag fattar inte att tiden kan gå så snabbt när man är hemma men verkligen inte i skolan.

Nu sitter jag iaf här och gör diktanalys, blev precis klar med min egna dikt, suck. Men snart skiter jag i analysen och gör den sen. För vill uut! Hm om du undrar varför jag är hemma så här dags så beror det på att jag inte har några lektioner idag och skulle alltså varit ledig. Men icke, för då trycker de himla trevliga och omtänksamma mentorerna in ett möte halv 2, obligatoriskt. Så typiskt. Så jag antar att det bara är till att masa sig ner till skolan sen.

Men innan dess vill jag klara av lite saker. Tänkte svänga inom nya city gross (löjligt namn, huh?) kolla läget lite och försöka hitta något att äta till lunch. Sedan ska jag inom stan en liten sväng innan jag cyklar hem till mamma. Sen tänkte jag springa innan skolan också men det är frågan hur mkt man hinner. Men jag måste ju ta tag i straffrundan, vill ju inte hamna på efterkälke nu ;P Occh lisa glömmer väl inte bort sin runda nu ? ;)

Nopp, tillbaka till snigel dikten, ciao!

tredje gången gillt.

Dagen har varit okej faktiskt tycker jag. Började med diktskrivning (pinsamt skrattretande dikt). Men grymt fruktansvärt segt med Samhällsprov den allra sista timmen, vid 3 likskom. Hallå! då har man ju varit i skoln hela dagen och är helt hjärntvättad. Provet gick väl inte lysande hade lite problem med en frågan, hur den skulle tydas liksom. Ja och historia hemtentan var ju en historia i sig..hm. Svenska språkhistorian gick däremot högt över förväntningarna! Dock ingick ett väldigt missförstånd, halvskämmigt. Men men.

Sedan stack jag till stan för att för tredje gången försöka lämna in skorna, pumpsen. Och äntligen! Nu var det öppet och allt gick väldigt bra så på torsdag kan jag hämta dom :). förresten nu vet sådana där vita små blommor som växer på stora gröna buskar, såna osm man alltid har på dagis och skolan? Iaf sådana såg jag i dag, UTSLAGNA! Helt färdiga blommor som luktade precis som när man var liten, sommar. Shit vad härligt, sommarsommarsommar.

När jag kom hem var jag dock inte på det bästa humör. Trött och mkt hungrig. Hur blir det då om man möts av massa förändringar? Inte bra. Jag kommer in på vad som ja tror är mitt rum och upptäcker..ingenting. Allt är borta. Det är då nerflyttat i mitt nya rum. Okej det var väl bra, vill ju ha mitt rum så snart som möjligt. Men detta var jag inte beredd på. Det värsta jag vet är när någon pillar med mina grejer. Ahhww. Så blev lite lätt upprörd (blev typ ovän med A) innan jag fick mina mackor och jag lugnade ner mig lite.
Rummet är faktiskt jättefint. grå tapet, fint ek-golv och ja det hela blev bra. Så skönt med eget nu. Mkt privatare, egen våning. Men det bästa är nästan är egen toalett. Så underbart skönt! Ingen annan som stör eller är iväg utan en egen. Det jobbiga är att datorn nu befinner sig en vååning upp och ett halvt hus bort. Det är segt.

Nee nu måste göra något annnat. Berättar mer sen !

finaldags

Nu är det en vecka sen jag kom hem. Känns om så mkt längre. Så mycket har hunnit hända. Och jag ha rinte ens berättat allt om hur jag har haft det. Men kanska kan göra det eh eh..imorgon eller på onsdag. Då har jag inte så mkt som jag måste göra. Tittade på alla Thailandsbilder ( vill tillbaka!!) idag. Två medresenärer var här idag så hjälpte dom och höll på i typ två timmar så har nästan precis börjat med plugget. ojoj..Har prov imorgon (med anteckningar! yeea), ska skriva lite på min dikt, maaaassa tyska. Jaa och om en timme är det final i 100 höjdare!! :) Yeah det kan man ju inte missa, nu när Leffie är i final och allt ävne om han inte är i Sthlm (fick vi bevis för idag på gympan när vi som vanligt lekte guldboll).

Jobbet i söndags gick väl, men det var grymme segt. Men ajja jag vet inte. Btw den anonyma människan som så snällt påminde mig om att jag så gärna ville ha jobbet, jag är högst medveten om det och jag håller på att bli galen av de tankarna. Min stora feta idiot. Det är just på grund av sånt här som jag inte kan fatta beslut.

Well, well Back to work (eller jag har väl egentligen inte börjat än...)

Hm undra om man får ha med boken? he..måste nog ta och skicka ett sms till Rebbok.

(en bild skulle in här men som vanligt cpar datorn)


allt total ruined

Pratad med H nyss. Fick då reda på att jag ska jobba till 20, 20,30 idag! :O Jag som gått ocg trott att jag skulle jobba till 4, max 5. Men NEHE. Vad faaan..Hur ska jag nu hinna med allt som skulle göras idag? Nu komemr det aldrig gå. Dessutom är varenda helg fram till lovet förstört. Nu kommer jag inte ens kunna se fram emot helgerna längre eftersom jag vet att de kommer vara helt fullsmockad utav jobb,jobb.jobb. Hade jag vetat allt detta innan hade jag tackat nej för längesen.

Nä nu börjar det bli för mkt

Vet ni vad det värsta är? Att jag ville ha jobbet så mkt. trodde att jag skulle bli lycklig då. O så glad jag blev när jag fick det. Skjut mig för min egen dumhet. Det bara bevisar det jag alltid sagt, jag kan inte fatta beslut det blir bara fel.

OCH hör på detta:
Skulle ta och göra lite samhälle eftersom vi har prov på det på tisdag. Och då visar det sig att jag GLÖMT all samhälle I SKOLAN. HELVETES PISSAPA. Hade nämligen skrivit i mitt matteblock eftersom jag inte hittade rätt block när vi hade lektion. Smart, så otroligt smart. Nu kommer du klara av provet galant. Så duktig såå.



Skit.

i thailand var jag lycklig

Här har jag mitt i all ångest gått och varit lite halvglad för att jag är ledig på onsdag. Jag har nämligen ingen tyska och matten är frivilillig. Underbart tänkte jag. Ja sen tänkte jag bara slänga ett snabbt öga på FC och vad ser jag då.

Onsdag. Möte 13.30. obligatorisk närvaro.

OBLIGATORIST?!?! VAD I HELSKOTTA.  JAHA  MY ASS ! Då ska man alltså bli tvungen att masa sig till ett möte som jag ändå inte kommer att yttra ett ord på ? KUL. Fruktansvärt meningslöst. Dessutom kommer det bli likadant nästa onsdag, att jag måste till skólan på eftermiddag för att göra ettt prov jag missade när jag var i Thailand. Men det har jag åtminstone själv orsakat, det var mitt eget val. Men det här? 1..2...3...4....

Nej ursäkta för att jag bara gnäller hela tiden. Jag vet att jag är världens mesigaste mes. Eller föresten varför ber jag om ursäkt, det är min egen blogg jag skriver om vad jag vill. Det är ingen som tvingar dig att läsa. Jag gnäller hur mkt jag vill (ni som har det värre än jag, typ många till er kan jag be om ursäkt och säga att jag lider med er).

image25
 I Thailand var man lyckligt ovetande, om allt.

I call them todaysis

Gårkvällen var trevlig. Hyrde film, The Holiday. Väldigt bra faktiskt. Bättre än jag trodde.

Dagen började med att jag stack ner på stan där lisa väntade eftersom hon hade klippt och slingat sig (muy fint!). Sedan drog vi runt på stan ett tag. Jag försökte för andra gången lämna in mina skor hos skomakaren men det visade sig att det inte har öppet på lördagar. Gaaah. Jag vill ju använda skorna! Sedan köpte jag saras bok med. Äntligen, måste säga att det är en väldigt begåvad tös den där Sara.

Sedan blev det lite lunch, baguetter. Gottigt. Jaaa och efter det kom Anna, sen träffade vi Sara och Ida så då gíck vi och fikade. Har hittat en ny favorit Vaniljcocolatte. Mums. Det var i vilket fall trevligt. Efter lite till runt tittande så bar det av hemåt igen.

Väl hemma tittade jag på mitt inspelade avsnitt av Grey´s anatomy. Lika bra som alltid. Och nu sitter jag här. Jaaag veeeet, jag borde plugga eftersom det inte kommer hinnas med imorgon. Ska nämligen jobba då, vill jag det? NEEEJ. Har jag megamycket ångest över hela den här jobbgrejen? JAAAA. Kommer hela min sommar bli förstörd? JA. Kort sagt, varför i helvete sökte jag det j'vla jobbet? VIIIILL INTEE! Det var längesen jag kände så här mycket ångest över något. Det känns som den sista innebandy tiden. Jag skulle lätt kunna gå och slänga mig i en vägg så att jag fick en lätt hjärnskakning och slapp jobba. Usch fy piss..Ni som inte har ett jobb - Be greatful!

Ne nu får jag gå och ta tag i allt. Ikväll händer det spännande saker. Och vi ska grilla i det fina vädret, ih :) Längtar efter sommaren så jag vet inte vad, eller vänta vad säger jag nu. Jag kan liksom inte längta nu. döööö.

regrets

Dagen började med Nationellt prov i engelska, uppsatsen. Det blev något medelmåttigt med lite felmoj här och var. Men jag antar att det var skönt att få det överstökat. Ämnet var typ "Good life". Jag valde att berätta om mitt liv år 2017.. Jaa hm well well.

Efter skolan återupptogs min och Rebs fredagstradition. Dock blev denna helt förstörd av att en viss cp-tant ringde. Fick värsta mega utskällningen utav henne och efter det hade jag en djävulsk ångest så att jag vet inte vad. Ni vet den där känslan när du liksom inte lever riktigt utan bara liksom kan tänka på det? Iaf så var det synd om Reb, jag var inget kul sällskap. Men egentligen är jag nog mest arg på mig själv. Jag förstår ju hur hon menar bara att hon säger det på ett jättedumt vis, men jag blir så arg på mig själv. Jag skäms ju, jag menar egentligen hur kunde jag tänka så ? Att det skulle gå. Nu försöker jag iaf maila henne men det går ju inte att komma in på sidan. Grr. Måste verkligen maila henne så jag kanske kan dämpa ångesten lite. Fan fan fan fan. Gahh varför är jag så¨korkad, nu kommer jag att gå och tänka på detta hela sommaren också varenda gång jag ska jobba. Häng mig någon.

Nåväl, ikväll blir det Lisa. Det blir förhoppningsvis trevligt.

Hoppas att ni får en trevlig helg, utan ångest!

Internet Security

Förlåt för lite dåligt uppdaternade men det har varit strul med datorn. Internet har inte funkat (typ för starkt viruskyd eller nåt tjafs) Men nu är det iaf ordnat.

Idag har det varit Religionsprov, det gick ju inte så himskans bra. Men nu är det över iaf. Sedan flöt väl dagen på. Ska börja med segt engelska arbete nu med färdiga grupper. Grr, jag hatar det, att inte få välja grupperna själv. Nu har jag tagit det lite lugnt innan det blir dags att ta itu med dagens plugg.

Nationellt prov imorgon, engelska uppsatsen :S. Endast 80 minuteer. Mamma mia. Hur hade de tänkt att det skulle hinnas? Jisseus. Dessutom finns det inga bord där vi ska skriva (typ) det blir spännande.

Nee nu ska jag nog ta och maila lilla sommarjobbschefen. Hon ringde förresten igår. Ska jobba varje helg fram til sommaren :O. Nu börjar få lite ångest över det här, vill ju inte jobba HELA sommaren. Kommer ju inte kunna göra ngt spontant alls i sommar. Usch. Nej nu ska jag vara tacksam över att jag faktiskt har ett jobb, det är det inte alla som har.


Slänger in en shopping lista från Thailand sen om jag hinner.


Imorgon är det fredag! Lycka.

image24 Älska Thailand.


Godmorgon

Imorse hände något mycket märkligt. KLockan ringde och jag..ja, jag var inte trött. Säg när det hände senast när man ska till skolan? Väldigt skumt, men skönt.
Dett innebar att jag i princip kom upp direkt istället för att sega mej på snoozen, alltså fick jag mer tid än vanligt. Så då tänkte jag aha! nu hinner jag skriva lite i bloggen innan jag måste pysa till skolan.

Idag är värsta kortis dagen, mycket bra. Så det känns inte så jobbigt att behöva gå till skolan.

Kan ju berätta att vi nu har köpt en ny båt, ganska trevligt tycker jag. Men han som skulle köpa vår gamla båt drog sig ur. gr. problemas.
Nu längtar jag faktiskt att få komma ut och åka båt, det ät så härligt. Sommar sommar kom!

Nej nu måste jag gå och fixa det sista innan det bär av.

Later!

normalt?

Livet är back in normal igen. Dvs, sena kvällar och nätter där man försöker trycka in största möjliga information eller något åt det hållet. Ämnet för kvällen är Religion. Har tillbringat hela kvällen typ 5 timmar med att bara skriva av anteckningar. Det känns så gryymt meningslöst. Men visst jag lär mig lite på vägen men ändå, så mycket tid på att bara slriva anteckningar. Inte hinner jag plugga in något nu heller. Hur i helviite ska detta gå. Fast det har jag förstås sagt förr, men ändå. Det blir megaråplugg imorgon, tur att vi slutar tidigt.

Nej nu ska jag bara läsa igenom hela Hinduismen innan jag äntligen får krypa till kojs.

Good natchoes!

Skola igen

Japp, då var första dagen i skoln avklarad. Kan ju inte påstå att jag inte längta tillbaka till Thailand. Det gör jag, mega mycket. Okej, det var ju kul att träffa alla igen, men skolan usch vad jag hatar.

Igår var faktiskt Leffe slutligen med på 100 höjader!!! Kul! Och vciist syntes jag och mina klassmates på ett hörn här och där.

Idag är jag hos pappa för första gånfgen på tre veckor. Det är väl trevligt. Mitt rum är nästan klart! :) Tapeten blev faktiskt fin.

Idag blir det råmkt religion, har prov i övermorgon och så här illa har jag aldirg legat. Kan inte hinduismen och fattar inte ett dugg av buddismen. Fick liksom alla anteckningar idag (av bec, den blodige. Tack!) så är mega fettigt kööööörd.

Dessutrom måste jag se desperate idag, har liksom missat tre avsnitt och vill inte gärna missa ett till nu. Måste också dricka latte vanilj, shit det har jag saknat. yummie.

Home, not so sweet home

Nu är jag hemma. Vet inte var jag ska börjar någonstans. Det har hänt så mycket. Det känns som att jag varit borta i en evighet, inte de 18 dagar som det faktiskt är. Men jag orkar/hinner inte berätta allt nu men jag lovar att försöka göra det så snart som möjligt. Har så mycket att berätta.

Det tråkiga är att jag är jätteblek och fräkning. Det är inte bara något som jag säger utan det är faktiskt så. Vädret var nämligen inte det bästa. Det var jättefint och varmt i början men då brände jag mig ju som bara den. Men sedan blev det jättemolning varje dag och det regnade varenda dag utom det två sista dagarna. Usch det blir pinsamt att gå till skolan imorgon. Alla kommer viska bakom min rygg "å kolla hon är ju inte brun alls, det ser inte ut som hon varit i Thailand". Ja suck, denna fåfänga värld, alla är så fixerade vid att jag ska bli brun.

Iaf jag är grymt depp över att vara hemma, uschusch viiill iiinte! Det var så härligt, underbart fantastiskt så hela hemvärlden bara försvinner. Nu ska man tillbaka till vardagen,skola (hatahata). Måste skriva klart svenska idag, hur i all världen ska det gåå?!

Jag ska berätta allt sen, all min shopping, vädret, den fantastiska naturen, maten, medresenärenerna. Jaa allt. så småningom. Nu måste jag ta itu med tusen olika saker. Men faktum är:

JAG ÄLSKAR THAILAND

Thaaaailand!!

YEAAH! Na ar jag har! Och det ar helt underbart!!

Nar vi landade var det 37 grader och det har i princip halt sig i den varmen hela resan, skeeeta varmt. Och havet! Jag skojar inte, det ar badkarsvarmt! Det ar sjukt harligt. Mjuka fina vagor, turkost, vit strand och maaaassa djungel!

Fortst var vi typ 4 dagar i Bangkok, det var ganska ball. Mkt intryck. Stort och smutsigt. MEn det var kul. Mkt shopping! HAR kopt lite allt mojligt, far beratta mer nar ja kommer hem. Dock blev vi typ runtslangda pa massa olika hotell, lite segt. MEn det ar iaf mega god mat! hur bra som helst!

Sedan blev det antligen dags for flytt ut till oarna med havet! Vi akte till KOh Chang, dock hade vi blivit lurade sa hamnade pa ett hotell utan strand, pisstrakigt sa vi fick fkytta igen. Suck. Men till slut nu har vi hamnat pa ett helt prefekt stalle. En bungalow typ 5 meter fran stranden. Helt underbart! Men tsjalvklart blir jag forsta dab helt brand och den smartan...my good. jag har aldrig varit med om ngt liknade! Sa har varit tvungen att vara inne i 2 dagar nu, skit trist. Men det borjar iaf bli battre nu.

Imorgon drar vi till en annan o, KOh mak. Far val se hur det blir. Vi har typ ingenstans att vara for de firar snart nyar har. Hopplost.

Nu ar det iaf kvall och har precis atit en g od middag pa hotellet. Sedan blir det som vanligt ett nattbad, jatte harligt.

Ska forsoka skriva mer ngn dag, men annnars far ni ha det bra dar hemma! Saknar er! men nu har niu iaf paskolov sa njuuut!

Puss pa er Emmy